ΔΡ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
Η σχέση εμπιστοσύνης ιατρού και εξεταζόμενου οδηγεί στο καλύτερο αποτέλεσμα.

7 ΕΥΚΟΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

7 efkoloi tropoi

1. Η άσκηση
Η φυσική δραστηριότητα μειώνει τον κίνδυνο νόσησης. Μέτριας δυσκολίας φυσική δραστηριότητα όπως περπάτημα ή κολύμπι για 3 ώρες την εβδομάδα ή 1 ½ ώρα έντονη άσκηση, τρέξιμο μειώνουν την πιθανότητα νόσησης.
2. Διατήρηση φυσιολογικού σωματικού βάρους
Η παχυσαρκία ιδιαίτερα μετά την εμμηνόπαυση αυξάνει τον κίνδυνο νόσησης. Δίαιτα πλούσια σε φυτικές ίνες όπως φρέσκα φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά χαμηλών λιπαρών, άπαχο κρέας βοηθάει στην γενικότερη υγεία και στην υγεία των μαστών μας. Αποφεύγουμε τα λιπαρά φαγητά, κορεσμένους υδατάνθρακες και αυξημένη κατανάλωση ζάχαρης.

3. Περιορισμός κατανάλωση αλκοόλ
Όσο περισσότερο αλκοόλ καταναλώνουμε ημερησίως τόσο μεγαλύτερο ο κίνδυνος νόσησης. Περιορίζουμε την κατανάλωση σε τουλάχιστον ένα ποτήρι την ημέρα.
4. Υποστηρίζουμε τον Θηλασμό
Όσο μεγαλύτερη είναι η διάρκεια του θηλασμού στη γυναίκα, τόσο μεγαλύτερη προστασία παρέχει στον οργανισμό της έναντι του καρκίνου του μαστού.
5. Διακοπή χρήση ορμονών
Μακράς διάρκειας θεραπείες ορμονικής υποκατάστασης αυξάνουν τον κίνδυνο νόσησης. Κάνουμε χρήση ορμονών στις εντελώς αναγκαίες περιπτώσεις και για το μικρότερο χρονικό διάστημα. Ενημερωνόμαστε για τη χρήση ασφαλέστερων φυσικών εναλλακτικών προϊόντων.
6. Διακοπή καπνίσματος
Το κάπνισμα είναι μία από τις βασικές αιτίες νόσησης σε διάφορες μορφές καρκίνου με κυρίαρχο τον καρκίνο των πνευμόνων. Μακράς διάρκειας κάπνισμα σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο νόσησης και για τον καρκίνο του μαστού.
7. Βελτίωση του μικροπεριβάλλοντος που ζούμε και εργαζόμαστε
Όπου και όταν είναι δυνατόν περιορίζουμε την έκθεση του οργανισμού μας στην περιβαλλοντική μόλυνση (καυσαέρια, κ. λπ.).


webclinic