ΔΡ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
Η σχέση εμπιστοσύνης ιατρού και εξεταζόμενου οδηγεί στο καλύτερο αποτέλεσμα.

Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΩΜΕΓΑ 3 ΛΙΠΑΡΩΝ ΟΞΕΩΝ ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΕΙ Η ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΚΑΡΚΙΝΙΚΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΣΤΟΝ ΤΡΙΠΛΑ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

omega3 lipara
Τα ωμέγα 3 έχουν πολλαπλές επιδράσεις στην υγεία του ανθρώπου στη μείωση καρδιαγγειακών νόσων, της άνοιας και του καρκίνου.
Τριπλά αρνητικός καρκίνος του μαστού είναι μία ιδιαίτερη επιθετική μορφή της νόσου που χαρακτηρίζεται από αρνητικούς οιστρογονικούς υποδοχείς, αρνητικούς υποδοχείς προγεστερόνης και είναι αρνητικός στο γονίδιο  Her2/neu.

Η έρευνα από το Fox Chase Cancer Center και του Temple University υποστηρίζει ότι το ωμέγα 3 λιπαρά οξέα και οι μεταβολίτες τους επιβραδύνουν ή σταματούν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων στον τριπλά αρνητικό καρκίνο του μαστού πιο αποτελεσματικά σε σχέση με άλλες μορφές της νόσου.
Ισχυρές πηγές ωμέγα 3 λιπαρών οξέων είναι τα λιπαρά ψάρια, όπως οι σαρδέλες και ο σολομός, τα φυτικά έλαια, οι ξηροί καρποί, όπως τα καρύδια και ο λιναρόσπορος.

Πρώιμες επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι οι τροφές αυτές μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τους κρίσιμους μηχανισμούς ανάπτυξης και πολλαπλασιασμού των καρκινικών κυττάρων.
Ο συγγραφέας της μελέτης Dr. Tomas Pogash υποστηρίζει ότι η διατροφή μπορεί να διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού και καταλήγει ότι συγκρίνοντας μία δυτική διατροφή με μία μεσογειακή, η οποία περιέχει αρκετά ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, έχουμε πολύ λιγότερα κρούσματα καρκίνου.

Η μελέτη κατέληξε ότι τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα και οι μεταβολίτες τους αναστέλλουν τον πολλαπλασιασμό σε όλες τις κυτταρικές σειρές των καρκινικών κυττάρων.
Τα αποτελέσματα αυτά ήταν ακόμα πιο έντονα στα καρκινικά κύτταρα που προέρχονταν από τον τριπλά αρνητικό καρκινικό του μαστού.
Οι ερευνητές συμπέραναν ότι η τακτική κατανάλωση λιπαρών ψαριών ή καθημερινή χορήγηση συμπληρωμάτων ιχθυελαίου (1200-2400mg/ ημερησίως) μπορεί να παρέχει μία προστατευτική ασπίδα έναντι όλων των μορφών καρκίνων και ιδιαίτερα στον τριπλά αρνητικό καρκίνο του μαστού.


webclinic